donderdag 2 juli 2009

Tuin toertjes

Ga je mee voor het laatste deel van mijn Engelse tuin toer? Deze keer bezoeken we nog 2 tuinen, de eerste is Ramster.
Gelegen op heuvels en rijkelijk voorzien van waterpartijen en bossages dus het is er op een warme lente dag goed toeven in de koelte van water en schaduw. Bovenop de heuvels is het volop genieten van een prachtig uitzicht en een heerlijk fris briesje.
Ramster is een schitterende wandeltuin waar veel te genieten valt; aparte boomsoorten, prachtige Rhodo's, magnifieke Japanse esdoorns en een zeer uitbundige voorjaarsbeplanting.
Tel daar de heerlijke zitplekjes, grappige bruggetjes, mooie doorkijkjes en onverwachte tuinornamenten bij op en je hebt een tuin waar het goed toeven is.
Goodbye Ramster, ik heb genoten!

De laatste tuin die we aandoen is Doddington Place en deze behoort evenals Wakehurst Place tot mijn favorieten van deze tuinreis.
We werden er allerhartelijkst ontvangen in een party tent met een lekker bakje koffie/thee en overheerlijke zelfgebakken taarten en cakes.
Ik was blij in die plastic party tent te zitten, want het huis zelf was weer eens zo'n onappetijtelijke Victoriaanse klont. Mozes kriebel, wat maakten die Victorianen er qua architectuur een potje van; een hutspotje van allerlei stijlen door elkaar en daardoor 3 keer niks. Gelukkig waren de tuinen een heel stuk mooier.
In de party tent ging ik voor de chocolade taart die vlot naar binnen werd gepropt zodat ik als eerste en enige de tuin in kon. Altijd handig als je geen mensen op de foto wilt hebben en in alle rust genieten.
Dus als een speer naar de woodland garden die beeldschoon was en waar de vogeltjes volop zongen.
Er was ook een folly en inderdaad het was een nogal mal gebouwtje.
Ook heel apart waren de wolkenhagen van taxus. Je bent wel even bezig om deze schaapjes te scheren. Gelukkig heb ik onlangs een buitengewoon kekke en superhandige heggenschaar ontworpen dus mocht ik ooit zin krijgen in zo'n wolkenheg dan is het onderhoud voor mij een fluitje van een cent. Wil je die fantastische heggenschaar, die op mijn andere tuinblog Bliss staat, ook eens bewonderen, klik dan hier.
De formele tuinen bij het huis waren erg mooi.
Daar werd Yolanda helemaal blij van, hoewel het af en toe errug schrikken was als die afschuwelijke klont weer in het vizier kwam. Oeps!
Heel bijzonder was de Edwardiaanse rotstuin want daar zijn er niet veel meer van.
Het fotograferen ging knap lastig op zo'n zonnige dag want je kreeg harde schaduwen en de rotsen waren bijna wit van kleur dus overbelichting lag immer op de loer.
Doddington Place is echt een aanrader; wat denk je bijvoorbeeld van deze spiegel zonnewijzer? Helemaal Du von es, vind je ook niet?
En er waren rozen, heerlijk geurende ouderwetse rozen,
en een grote vijver
en een laantje van Sequoias, en, en, en ........ Nou ja, ik zou zeggen ga zelf eens kijken. Je reisje kan je hier boeken.

copyright 2009 Y.E.W. Heuzen

11 opmerkingen:

Fluitenkruid zei

Wat apart zo'n wolkenheg! Het is weer een mooie reis die je gemaakt hebt en het begint best een beetje te kriebelen. Hoe doe jij dat eigenlijk met de verzorging van al die poezen en je hondje?
groetjes jannet

Yolanda Elizabet Heuzen zei

Hoi Jannet,

Het was echt een geweldig fijne tuinreis waar we heel mooie tuinen hebben gezien. Doddington was voor mij een topper omdat deze zoveel verschillende tuinen had en elke tuin op zich was prachtig. Het uitzicht over het Engelse landschap trouwens ook. ;-)

Ik ben met een vriendin op tuinreis geweest dus mijn partner zorgde voor het hondje en de katjes. Maar ik heb ook diverse vrienden (sommige wonen letterlijk om de hoek) die voor Tara en de katjes willen zorgen als we samen op vakantie zijn.

Hoe doe jij dat met jouw hondjes en katje?

Marian zei

Hahaha, een Victoriaanse klont, toch heeft het wel iets hoor, maar op een grauwe najaarsdag is het echt een gebouw om depri van te worden ;-)
Wow! trouwens die heggeschaar van jou, wat jammer dat onze heg er uit is hoor!
Ik ga maar niet kijken op die site, want zet mij in een bus en de lol is er al gauw af (en van reispilletjes raak ik zo ongeveer in coma)

marja zei

wat een pracht van een tuinreis heb je gemaakt wat zal dat genieten zijn geweest!!!!!!

Yolanda Elizabet Heuzen zei

Hoi Marian,

Ik hou nu eenmaal helemaal niet van die monsterlijke Victoriaanse architectuur en je hebt gelijk zo'n gebouw als dit is op een grauwe najaarsdag heel erg deprimerend.

Jammer dat je zo snel last hebt van reisziekte. Ik had dat vroeger ook maar nu is het echt een heel stuk minder. Van prima tour pilletjes werd ik altijd erg misselijk maar tegenwoordig zijn er betere. Ben vorig jaar naar Schotland geweest met garden tours en dat was dus met de boot. Als ik ergens heel erg reis ziek word dan is het wel op de boot, maar deze keer geen centje pijn. Mijn geheim? De reispilletjes van het Kruidvat (eigen merk). Werkten super, zelfs toen we op de heenreis nogal stormachtig weer hadden en nagenoeg iedereen zeeziek was behalve ik. ;-)

Yolanda Elizabet Heuzen zei

Hallo Marja,

Het was inderdaad heel erg genieten van die fijne tuinreis; heel veel mooie tuinen gezien, prachtig weer, goed hotel met prima eten, uitstekend gezelschap (veel gelachen en geleerd), een Engelse tuinblogvriendin ontmoet, genoten van heerlijke cream teas, een aantal leuke dingetjes gekocht, dus wat wil je nog meer?

Fluitenkruid zei

Ik ga niet zo heel vaak op vakantie maar als we gaan is het in NL zodat we de mopsen mee kunnen nemen. De caaf en de poes worden dan door een vriendin verzorgt die hier heel dichtbij woont.
Zou best een reisje naar de UK willen maken maar heb best last van heimwee, zo erg dat ik dan dezelfde dag nog thuis wil zijn :-(

Yolanda Elizabet Heuzen zei

Hoi Jannet,

Jaren geleden ging ik 2 keer per jaar op vakantie voor 3 weken en dan boekten we een huisje op het platteland in Frankrijk of Denemarken. We hadden toen 7 katten en die gingen allemaal mee in de auto. De reis duurde max. 8 uur, meer niet, zodat het in 1 dag te rijden was. Die vakanties zijn altijd heel plezierig verlopen voor mens en dier en we genoten er allemaal erg van.

Voor mij was het fijn dat de katjes meegingen want ik hoefde niet te lopen piekeren of het allemaal wel goed met ze ging want dat kon ik zelf zien. ;-)

Tegenwoordig ga ik, behalve naar het buitenland, ook meerdere keren per jaar in Nederland op vakantie en dan gaan de beestjes mee. De tuinreisjes naar het buitenland zijn maar kort, gemiddeld 4 tot 7 dagen en dat red ik net zonder mijn diertjes om me heen. ;-)

Madelief zei

Hoi Yolande,

Wat leuk dat je een bericht hebt achtergelaten op mijn blog! Jannet van Fluitekruid attendeerde mij al op jouw blog. Wat een mooie tuinenreizen heb jij gemaakt. Het brengt mij op ideeen voor mij volgende reis naar Engeland! Ik ga je blog volgen.

Fijn weekend!

Hartelijke groet, Madelief

Yolanda Elizabet Heuzen zei

Hoi Madelief,

Welkom op mijn tuinblog en veel plezier met het volgen. Ik zal ook even met jouw blogje linken.

Tja, zo'n tuinreis, daar kijk ik elk jaar weer naar uit. ;-)

marjolein zei

Wat zijn dit geweldige tuinen...een echt snoepreisje...
En wat bofte je met het weer :))
Ga zo nog eens scrollen, zie je toch weer andere dingen
Dag