dinsdag 1 juni 2010

Paardebloem poffers

Na al dat feestelijke, ontzettend leuke maar drukke gedoe op de Malvern Flower Show in Engeland, is het nu eens tijd voor een lekker receptje. Met paardebloemen ja, een revolutionair concept. Zoals je ziet worden de paardebloempjes bewaakt door Tara; het kleine hondje dat bijna alles lust.
Dit zijn de ingrediƫnten: pannenkoekmix, melk, eitje, snufje zout, boter of olijfolie en uiteraard paardebloempjes. De laatste graag vers geplukt en met zo min mogelijk steel eraan want de steeltjes zijn bitter. Controleer de bloempjes of er geen beestjes op zitten of spinnenwebben of zo.
Maak het beslag volgende de gebruikaanwijzing op het pak. Doe boter of olijfolie in pan en verhit het.
 
  Neem een paardebloem en doop het in het beslag.
 Mik het bloempje in de pan en doe er nog een aantal bij tot de pan vol is.
 Bak ze bruin, keer ze en bak de andere kant goudbruin.

Flip ze op een bord, strooi er poedersuiker over
of besmeer royaal met zelf gemaakte rabarber jam met gember of
bestrooi rijkelijk met chocolade vlokken of wat je verder nog lekker vindt. In ieder geval, smul ze!

Hartige paardepoffers kunnen uiteraard ook, meng dan wat kruiden door het beslag en bestrooi de warme poffers met geraspte kaas.
En nu tot besluit, blazen we het paardebloempje uit. Pfffffffffffffffffffffffft!

copyright 2010 Y.E.W. Heuzen

9 opmerkingen:

Richtsje zei

Nou, 't is ongeveer het laatste waar ik aan zou denken bij paardenbloemen! Toch, het ziet er uit om in te bijten, hihi...
Ook heel lief zijn de bordjes trouwens!

Home and Lifestyle zei

Hoe kom je er op! Maar het is een super origineel recept en ik kan niet anders dan toegeven dan dat het er heel lekker uit ziet!

Lieve groet, Ingrid

THEA zei

Mmmmmmm...lekker wat is er voor tortje vanavond??

Iets met vers fruit??

Heerlijk, ik schuif al aan!!!

En die paardenbloemen...tja wat zal ik zeggen bitter zeker?? Ik weet niet of ik het durf!!!!!!!

Ik hoor straks wel of je ziek bent geworden!!! Gekheid...kan best natuurlijk!! Ik weet ook wel dat er van de bladeren gegeten word.Als sla!! Dus dan moet dit ook kunnen!

Groetjes en tot de volgende maaltijd!!!

Anoniem zei

Ow dat is een apart toetje,maar wel super zeg,vooral leuk om voor tuindames te maken bij een tuinfeestje,ik ga het zeker even opslaan en wat heb je toch een lief hondje,dat hoofdje,om te zoenen,lieve groet Joke.

natuurlijk-rijk zei

Chocolade vlokken, dat is nu eens echt iets Hollands, daar reden wij vroeger zelfs speciaal de grens voor over. Verschiet ervan dat je geen oranje versie hebt nu de voetbalgekte voor de deur staat ;-)

Leuk idee in ieder geval.

Jenny Schouten Short zei

These are just darling! I have learned to manage the Dutch pancakes but use Karnemelk and one egg. I will now add a Dandylion, cute! They grow in my yard.

Theresia zei

Houd je ook zo van die leuke grappige onverwachte recepten? Ik ken eenzelfde met als variatie vlierbloesem of acacia-bloesem! Of wat denk je van gelei van paardenbloem?

Madelief zei

Hoi Yolande,

Wat een bijzonder recept! Zijn de paardebloemen nu ook echt lekker van zichzelf of maken het beslag, de chocolade en andere lekkernijen die je erbij eet het smakelijk?

Een heel fijn weekend!

Lieve groet, Madelief

Firma Fluitekruid zei

Wat een leuk idee! Ik heb heel lang gedacht dat je alleen het blad kon eten van de paardebloem ('paardesla'), en dat de bloemen giftig, of in ieder geval bitter waren.