dinsdag 2 maart 2010

Hoe laat begint de lente?

Die vraag stel ik mezelf zodra de maand november begint. De lente is namelijk mijn favoriete seizoen en zodra alle blaadjes van de bomen zijn gevallen, begint het grote snakken naar ontluikende frisgroene blaadjes, de eerste sneeuwklokjes die bevallig staan te klingelen, de verrukkullukke geur van de Hamamelis en niet te vergeten de eerste kusjes van de lente in de vorm van kro-kusjes. Je moet toch wel een hele sneue stakker zijn als je daar niet van houdt.

En nu eindelijk maart is begonnen, en wat een feestelijk begin het is met alvast 2 dagen klaterende zonneschijn, begint het snakken eindelijk af te nemen en maakt plaats voor het Grote Genieten. Want dat is wat je doet in de lente, niet waar? Veel naar buiten de tuin in of heerlijke wandelingen maken op het platte land, langs de kust of in het bos.
Die tuin, dat wordt zo langzamerhand wel weer een feestje om daar doorheen te lopen en om op een beschut plekje van de eerste zonnestralen te genieten. Waar ik altijd heel blij van word zijn die dekentjes rijkelijk bestrooid met gouden lovertjes die de een of andere onverlaat heeft opgezadeld met de naam winter aconieten. Kan het strenger? Het lijkt wel de naam van een of andere nonnen order, zo eentje waar ze alleen maar water en brood eten en uitsluitend op zondag mogen spreken.

Zulke vrolijke en frivole fransjes als de aconieten verdienen toch een veel betere naam dan waarmee die lieve lachebekjes zijn opgezadeld. Mocht je nog geen winter aconieten in je tuin hebben, reis dan zo snel mogelijk naar een bollenkweker om er een riante hoeveelheid op het gouden kopje te tikken. Je kan ook wachten tot komend najaar om dan winter aconiet bolletjes in giga hoeveelheden in te slaan. Hoeveel precies? Heel veel, zo veel tot je denkt dat is veel te veel om daarna het aantal te verviervoudigen.

Doe je best, maak van je tuin een voorjaars paradijs want daar kikkert een mens van op. Lieve lezers, kikker ze!


copyright 2010 Y.E.W. Heuzen

Er zijn nogal wat probleempjes geweest (sommige zijn nog steeds aanwezig) met het overzetten van al mijn bestanden van de oude naar de nieuwe computer zodat er van bloggen helaas niet zoveel is gekomen de afgelopen weken. De meeste bugs zijn er nu wel uit dus ik hoop de komende tijd weer volop aan de blog te gaan.

Yolanda

9 opmerkingen:

Fluitenkruid zei

Wauw, bij jou is de lente flink aanwezig zeg. Genieten!

THEA zei

Nou Marie, dat zal ik je eens precies zeggen, hoelaat de Lente begint!!

Namelijk over 18 heeeeeeeele lange dagen en nog 5 heel erg langezaam voortkruipende uren!!
Dan.....en niet eerder of later, dannnnnnnn begint de lente.

Maar....je mag nu ook al vast genieten hoor!!

Doe je best!!

Vrouwtje Doortje

Home and Lifestyle zei

Hoe lang het ook nog mag duren...we gaan de goede kant op en elke dag komen we een stapje dichterbij! Heerlijk om bij jouw foto's al een beetje in lentestemming te komen!

Lieve groet, Ingrid

tijdtussendoor zei

Heerlijk...hier kriebelt het ook langs alle kanten ;)

natuurlijk-rijk zei

Kro-kusjes dat ik daar zelf niet opgekomen ben.

Marian zei

Joh, ik vind het een beetje moeilijk nu, ga ik de tuin in om alle dooie troep weg te halen, of wacht ik nog even, want het kan nog aardig vriezen. . . . .maar het bràndt!!!
Je gaat mij nu niet vertellen dat de narcissen al zo in bloei staan buiten, want dat geloof ik natuurlijk niet hè! ;-)
de krokusjes vooruit, vooral de botanische, die staan hier in mijn voortuintje ook al een paar dagen stralend geel te schitteren.
Verder is het nog een verrassing wat er allemaal uit de grond komt, ik heb aardig wat bolletjes geplant, maar weet niet meer wat en waar, wel zo leuk hoor, ik kijk ze de grond uit!
Vanmiddag was ik nog even in een tuincentrum, daar stond een enorme voorraad Hamamelis prachtig te bloeien, ik heb er aan geroken, maar nakko, vàst het verkeerde soort, geen geurtje te bekennen.

Nou zeggen ze dat we morgen weer sneeuw krijgen, het zal toch niet hè, dat hebben we nu zo zoetjes aan wel gehad, een buitje regen, vooruit, maar geen winterse buien meer, we willen zon en LENTE!

Antonia zei

Heerlijk, wat een prachtige lentefoto's. Ben ook begonnen met het werk in de tuin en vanmiddag lekker even buiten gezeten met een boek, lekker genieten! Groetjes Anja

marjolein zei

Dat lentegevoel ken ik ook wel, net als velen met mij :))
Kom maar op met al dat moois uit je tuin !

Anoniem zei

Ik snak ook naar de lente,want wil onze tuintjes vol poten,ik ben de kale aarde zo zat,ik heb ook een tuinblog aangemaakt om daar over mijn avonturen te vertellen,wat heb je weer een heerlijk verhaal verteld over de nonnetjes,hoe verzin je het,je foto`s zijn wederom prachtig,ik ben trouwens zondag bij de Boschhoeve geweest,daar was sneeuwklokjes feest en heb erwat gekocht en ook kro-kusjes haha en nog wat bolletjes,ik wil ook graag een tuin vol,ben benieuwd wat voor mooie foto`s je allemaal nog gaat posten van je tuin,je hebt vast en zeker een prachtige tuin,fijne avond,lieve groet Joke.