woensdag 10 februari 2010

Zaaien!

De tuin mag dan opnieuw onder een dikke laag (10 cm) sneeuw zijn verdwenen, binnen wordt er al volop getuinierd. Je hebt al gezien hoe fleurig & geurig (dankzij citrusboompjes in bloei) mijn serre erbij staat en hoe ik regelmatig kruiden, sla en ruccola oogst in mijn keukentuin maar er is meer. We zijn aan de zaai! Waarom? Ik zou daar natuurlijk een hele verhandeling over kunnen houden, maar er zijn mensen die er een liedje van gemaakt hebben over het hoe en waarom van zaaien. Luister zelf maar:

En nu allemaal: Sowing the seeds of love ....

Gelijk hebben ze natuurlijk wel die jongens, want wat is er mooier dan om nu te zaaien zodat je straks de heerlijkste groenten, kruiden en fruit en ook de mooiste en geurigste bloemen aan je familie en vrienden kunt geven? Of, beter nog, lekker zelf kunt houden? Dus waar wacht je nu nog op? Aan de zaai en maak de wereld een beetje mooier, een zaadje per keer.

Wie wil dit  niet? Lekker een kakelvers kropje sla scoren uit je eigenste tuin? Zongekuste aarbeien plukken en die dan heerlijk oppeuzelen en ze zijn zo zoet dat extra suiker erop niet hoeft.

En dan ook nog de mooiste boeketjes ooit maken, die je huis vullen met hun heerlijke geur. Ha, je zou wel gek zijn als je dat niet zou willen dus .... hup, aan de slag en zaai ze die Seeds of Love!


De trouwe Tuin Tirades lezer heeft ongetwijfeld gemerkt dat er enige tijd tussen deze en de vorige post zit. Dat klopt, ik heb namelijk een nieuwe computer en dat was hard nodig want die oude was nog van eikenhout gemaakt. Ik ben dus erg blij met mijn nieuwe laptop maar .......  een nieuwe pc betekent ook nieuwe programma's waaruit je wegwijs moet worden en dat duurt even. Ook het omzetten van de bestanden van de eikenhouten naar de gloednieuwe laptop kostte enige tijd en zweetdruppels, dus vandaar dat je even moest wachten op de nieuwste aflevering van Tuin Tirades. Ik hoop dat het de moeite van het wachten waard is.

copyright 2010 Y.E.W. Heuzen

15 opmerkingen:

marjolein zei

Ha,,,ik ben maar even doorgeschakeld naar je Ned. blog, praat gemakkelijker. Lezen in engels gaat ,maar goed antwoorden in het engels....brr...dan komt de aap uit de mouw dat ik beter had moeten opletten !!
Maar je spam was wel toepasselijk voor mij...HAD er erg last van, vooral bij de track-backs, maar die is nu uitgeschakeld.
Je brengt me wel op een idee om wat meer te gaan zaaien !!
Hier ligt ook weer wat sneeuw, maar geen 10 cm !
Dag en geniet binnen

inka en andre zei

het ziet er allemaal mooi uit.kan me voorstellen dat het een enorm werk is om vanuit je oude computer naar je nieuwe pc om te moeten zetten.
heerlijk om vanuit je eigen tuin een kropje sla of plukbloemen te kunnen pakken.

fijne dag nog inka en andre

Anoniem zei

Jaahaa dat is wel geweldig,maar daar heb ik de tuin niet voor voor zoveel,wil wel graag een hangmand met aardbeien en een mini komkommer plant en natuurlijk Lathyrus,maar dat hoef nog niet gezaaid geloof ik,nog te vroeg en voorderest mijn tuin indelen met plukbloemen,eindelijk dit jaar mogen de planten erin,dat maakt me zo blij,je foto`s zijn prachtig enne succes met je nieuwe pc,fijne avond,groetjes Joke.

Madelief zei

Hoi Yolanda,

Ik heb je inderdaad gemist! Met een laagje sneeuw ziet je tuin er prima uit! Afgelopen zondag ben ik ook nog aan het werk geweest in de tuin. Het is leuk om te zien dat de eerste knopjes al aan de takken zitten en de bolletjes uit de grond komen. Ik kan bijna niet wachten. Veel plezier met je nieuwe laptop!

Lieve groet, Madelief

tijdtussendoor zei

Ik ben ook de tuin al een keer ingedoken, inclusief een tasje koffie in een beschut hoekje met een straffe winterzonnestraal ;)

Richtsje zei

jij had nog een eikenhouten exemplaar, toe maar! Die van ons, de vorige, was eentje uit het ijzeren tijdperk.
Zaaien, ik ben er nog niet aan toegekomen. Wel heb ik gisterochtend met een kop koffie genóten van zon op mijn gezicht, achter het glas, en gedagdroomd van zonniger tijden...

fleur zei

Ha Yolanda,
Iedere keer als ik op je blog komt; krijg ik dit steeds in beeld;
-----------------------------------
Server vierkatjes.punt.nl op vierkatjes weblog vereist een gebruikersnaam en wachtwoord.

Waarschuwing: deze server vraagt om uw gebruikersnaam en wachtwoord op een onveilige manier te verzenden (basisverificatie zonder beveiligde verbinding)
----------------------------------


kan het ook niet wegklikken en weet niet wie 4katjes is...?
groetjes fleur

fleur zei

Dit jaar ga ik ook de moestuin weer opnieuw proberen....ben nog maar een beginner en een beetje slordig ermee; moet meer onkruid wieden,maar heb hier in de polder het idee dat het onkruidzaad van alle kanten komt aanwaaien!!!
Maar als ik jouw foto's zo zie ga ik er weer voor.
groetjes van fleur uit de polder

Antonia zei

Ja, ook ik zit te popelen om in de tuin aan de slag te gaan. Wat een heerlijke foto's weer, vind vooral je oogstmand prachtig! Veel plezier met je nieuwe laptop, groetjes Anja

Fluitenkruid zei

Hé Yolanda, dat was inderdaad veel te lang geleden maar het is een heel werk om zoiets om te zetten.
Ik heb van mijn logeerkamer een werk kamer gemaakt en heb weer een klein kasje aangeschaft want ik wil weer eens een zaaipoging wagen.
Zongekuste aardbeien en kakelverse sla, mens wat verlang ik naar warmte en zomerse taferelen maar eerst lente is ook goed :-)

annemiek zei

Hey Yolanda ,

jaja daar is ze weer, lekker he zo'n snelle hippe laptop, heerlijk. Kan me voorstellen dat het overzetten een heel karwei was. Maar nu eerst die sneeuw eens weg...ik kijk de dagen voorbij, en zit echt op de zon te wachten.

groetjes

Helen zei

Hey Jolanda,

Wat heerlijk al die hulp in je prachtige tuin

JAN HOEK zei

Hi Leuke tuin. Ik heb ook een hele mooie tuin (zelf ingericht). Toen ik mijn huis kocht, wist ik neit hoe ik mijn tuin moest inrichten. Toen ben ik gaan zoeken op het internet, ik vond een boek met tuin tips, toen heb ik hem maar aangeschaft(lage prijs)toen ik het kreeg, werd ik echt verbaasd. Er stonden zoveel handige tips in die je misschien kan gebruiken. ik weet niet meer of het nog beschikbaar is maar je kunt een kijkje nemen op deze website:
http://paypro.nl/producten/Praktische_Tuintips/900/6010

Mama Muis zei

yep, zaaien, daar begint alles mee. Nieuwe rondes, nieuwe kansen en schitterende prijzen! I'm in!

THEA zei

Ook ik krijg dat van die vierkatjes telkens te zien. maar kan het gelukkig wel weg klikken!!

Geen idee waar dat aan ligt!

Bij mij staat de eerste aardappel al boven de aarde!!! He...goed he!!

Groetjes Thea