maandag 26 maart 2012

Pimp je gazon, en je leven!

Want die zee van groene sprietjes is toch ook een beetje behelpen, dus waarom niet een kleurig voorjaarsbloemenweitje aangelegd? Het is een klusje van niks zie hier , echt een fluitje van 1 cent en je hebt er vervolgens jarenlang plezier van.
Voorjaarsbloemenweitje
 Zeg nu zelf, je moet toch echt geheel kierewiet zijn als je zoiets niet in je gazon wilt.
Kro-kusjes om te zoenen!
Een kleurig tapijtje van krokussen, winteraconieten, tulpjes, irissen, sneeuwklokjes en narcisjes.  
Doe eens wild met bolletjes voor de verwildering! Tijdens de somberste maanden van het jaar, wanneer het maar geen lente wil worden, geniet jij van deze kleurenpracht. Je leven wordt opgepimpt, weg sombere bui!

En of dat wegtoveren van je depressie nog niet genoeg is,  heeft het voorjaarstapijtje nog meer magische krachten want het verandert namelijk van kleur. Was het aanvankelijk geel van de krokussen en de winteraconieten met een toefje wit van de sneeuwklokjes, het verandert daarna in paars en geel (krokussen), blauw (irissen) en roze van de eerste botanische tulpen. Vervolgens kleurt het diepblauw (sneeuwroem) en helder geel (narcissen) met kleurige vlekken roze, rood en geel van de botanische tulpjes.Ook de witte en blauwe druifjes dragen hun kleurige steentje bij, evenals de anemoontjes in wit, blauw en roze. En we zijn er nog lang niet, want er wachten nog meer bolletjes in de coulissen om mijn gazonnetje op te fleuren.

Heb je ze op de foto's  gezien, de madeliefjes? Ook die horen in elk gazon thuis, want ze zijn niet alleen mooi om te zien maar ook lekker om eten. Eten? Jazeker. Strooi met kwistige hand madeliefjes over je salade, zodat de madeliefjes niet alleen je gazon maar ook je salade oppimpen.

Ook lekker zijn madeliefjeskoekjes, zie je wel?

 
Madeliefjeskoekjes
-150 gram bloem of speltbloem
-100 gram harde boter
-75 gram suiker of ahornsiroop
-1 ei
-mespunt zout
-geraspte citroenschil van 1 citroen
-2 handjes madeliefjes


Bloem, suiker, zout, eierdooier en citroenschil door elkaar kneden en vervolgens de boter er geraspt doorheen doen. Kneed een samenhangend deeg waarvan je een rol maakt van 4 cm doorsnee. Dit gaat verpakt in folie minimaal een uur in de koelkast. Vervolgens dunne plakjes van de rol snijden. De madeliefjes plak je met het eiwit op de plakjes. De koekjes 15 - 20 minuten in de voor verwarmde oven op 180 C bakken. 

Zoals je ziet vind je hier het beste recept om je leven kleur, fleur en geur te geven, kortom:  pimp ze!

copyright 2012 Y.E.W. Heuzen 


5 opmerkingen:

Janneke zei

Wat is dat gazon fleurig met al die bolletjes, zou ik ook wel willen maar mijn border collie Snarf mag dan ook al tijdelijk niet meer op het gras...
Ik heb overigens afgelopen week een gedeelte van het gras omgespit om moestuin van te maken, ook al helemaal tegen de gevestigde orde, haha, ben benieuwd wat mijn tuinvriendinnen hierover zullen zeggen. Heb me als volger van Tuintirades aangemeld, vind dit een erg leuke tuinblog.

Kleverkamp houten poorten zei

Prachtige kleuren! Ik heb wel weer wat ideetjes opgedaan voor de onze tuin :)

Matron zei

Are those Daisy cookies! unbelievable! we need that recipe in English please!

Judith zei

Ik heb mijn tuin echt geweldig opgeknapt en goedkope spulletjes gekocht op internet. Mooie tuin!

Online Fotowinke; zei

Goedemiddag,

Het valt me op hoe kleurecht alle foto's van de bloemen zijn die u gebruikt in dit stukje. Gaat het om een compactcamera of heeft u het anderzins gedaan? Beroepsdeformatie heet dat van mijn kant.

Henk