donderdag 13 mei 2010

Malvern Flower Show

Van de Chelsea Flower Show in de UK heb je vast wel eens gehoord, maar van Malvern? Nou, daar was ik dus even heen van 5 t/m 9 mei en ik heb er ontzettend veel show tuinen gezien en, nog veel belangrijker, vele tuinbloggers ontmoet. De meeste waren uiteraard Brits maar er was ook iemand uit Polen gekomen en zelfs 2 bloggers helemaal uit de USA. Jawel, het was me daar een zeer internationaal gebeuren. Als ik me niet vergis was er zelfs iemand uit Nederland aanwezig. ;-)
Zoals gezegd waren er vele show tuinen te bewonderen, veel meer dan er op Chelsea te zien zullen zijn dit jaar en er waren vele kramen en tenten waar van alles te koop was op tuin gebied.
Maar het allerleukste vond ik toch om al die tuinbloggers te ontmoeten en nu ook eens in het echie kennis te maken. Velen van hen *ken* ik al jaren via hun tuinblog en het was grappig om te zien hoe vertrouwd ze allemaal waren nadat je ze net voor het eerst had ontmoet. Het voelde aan alsof ze al jarenlang heel goede vrienden van je waren, dus dat was heel erg leuk.
 Ik zal de komende tijd meer over Malvern en de Malvern Bloggers meet schrijven, maar laat ik nu eerst maar eens even de knuppel in het bloggershok gooien: Wordt het niet eens tijd dat wij Nederlandse bloggers elkaar ook eens in het echie ontmoeten tijdens het een of andere tuingebeuren in Dutchland? Ik hoor het graag van jullie!

Yolanda

copyright 2010 Y.E.W. Heuzen

7 opmerkingen:

Mijn moestuin zei

Het lijkt mij hartstikke leuk.
Er zijn later in het seizoen vast een paar leuke open dagen waar meer mensen heen willen.

Madelief zei

Hoi Joland,

Je bent naar Malvern geweest! Lucky you!!! Wat onzettend leuk. Ik heb vorige week met veel plezier naar de reportage gekeken over Malvern op Gardeners World. Malvern ziet er ook veel rustiger uit dan Chelsea. Daar ben ik twee jaar geleden geweest, maar viel toen erg tegen. Door de drukte hebben we bijna niets gezien. Fijn dat het zulke geslaagde dagen waren!

Lieve groet, Madelief

Fluitenkruid zei

Hoi Yolanda, leuk hoor ff naar Engeland. Een ontmoeting? Leuk!

Mama Muis zei

Engeland en tuinen, dat blijft toch iets speciaals hè. Zal een bron van inspiratie zijn, zo'n reis en al die mensen die je spreekt. Ben benieuwd naar de rest van je verslag

Marleen zei

Hi Yolanda, heb je blog nooit gelezen, maar ik kwam op je site, omdat ik naar aanleiding van de uitzending van Gardeners' World op 7-05 naar de laagblijvende, 6 maanden bloeiende, clematis zocht die in Malvern in the Big Marquee werden tentoongesteld. Deze clematis lijkt me een geweldige oplossing voor een aantal probleempjes in mijn tuin. Ze lieten ze langs een klein, wit hekje groeien, als een hegje in een cottage garden. Erg leuk! Weet jij toevallig een Nederlandse kweker die deze clematis (al, of ook) heeft?

Marian zei

Jee, wat énig dat je daar geweest bent JE'tje! Had ik dat geweten, dan was ik nóg dichter bij de tv gaan zitten! Maar ik wist het dus niet, jammer ;-)
Afgelopen zaterdag hebben we wat open tuinen in de Betuwe bezocht,
o.a.de korfstee in Hellouw, waar afgelopen februari een artikel van in tuin&co heeft gestaan. Binnenkort een logje van op 4katjes, mijn computer is een paar weken buiten bedrijf geweest, erg lastig hoor, nu alles weer een beetje op poten zetten en op een regenachtige dag weer eens iets in elkaar flansen.
a.s. zaterdag naar de tuinmarkt Hernen
http://www.tuinmarkthernen.nl/informatie.htm
Een ideetje voor de tuinbloggers misschien? (al is het wat kort dag)

Marian zei

PS:

YE'tje natuurlijk! :-(