woensdag 27 april 2011

99 luchtballonnen


Heb je ze ook gezien, al die luchtballonnen? Mooi he?
Zo mooi dat Nena er een liedje over heeft gemaakt. Ken je het nog?
En Yolanda van TuinTirades heeft van die luchtballonnen ook iets gemaakt. Nou ja, voordat ze in luchtballonnen veranderen dan.
En nu wil jij natuurlijk weten wat. Nou gewoon, paardenbloem marmelade. Verrassend lekker joh! Hier komt het receptje:


- 80 gram paardenbloemblaadjes
- 1 liter troebele appelsap, ongezoet
- 750 gram gelei suiker
- het sap van  2 citroenen

80 gram paardenbloemblaadjes is veel, heel veel paardenblommetjes plukken. Zorg ervoor dat ze onbesproeid zijn met uitlaatgassen, landbouwgif of honden urine. Knip met een schaar de bloemblaadjes eraf, dat is de makkelijkste manier om de blaadjes van de rest te scheiden.

Doe 60 gram bloemblaadjes in een pan met 1 liter appelsap. Breng aan de kook, draai het gas uit, dekseltje erop en laat het een nachtje trekken.

Zeef het mengsel de volgende dag en breng het sap aan de kook. Voeg de suiker toe, het sap van de citroenen en 20 gram bloemblaadjes. Laat het koken tot het gelei wordt. In brandschone glazen potjes gieten ( het is genoeg voor 2 potjes), dekseltjes erop, laten afkoelen en dan smullen maar.
Mocht je paardenblommige luchtballonnetjes tegenkomen een dezer dagen ach, Denk an mich und lass ihn fliegen! Want des te meer paardenbloem marmelade kunnen we maken. :-D

copyright 2011 Y.E.W. Heuzen

7 opmerkingen:

Gijsbertsen Garden zei

Het lijkt me helemaal niks X-D Ik voer ze altijd aan de konijnen ;-)

Yolanda Elizabet Heuzen zei

De blaadjes voer ik aan de kippen maar de bloempjes zijn voor mij. Lekker voor in de marmelade, de paardenbloempoffers en de paardenbloemwijn. Ik zou zeggen: doe eens wild en probeer het eens. ;-)

Anoniem zei

Wat apart een marmelade,mijn pony vind deze bloemen heerlijk,ikzelf zou het niet maken,maar zou het zeker wel proeven haha,fijne avond,lieve groet Joke.

Madelief zei

Hoi Elizabeth,

Dit is wel een heel bijzondere marmelade! Ik weet nog niet of ik het recept ga uitproberen......twijfel nog een beetje over de smaak ;-)!

Lieve groet, Madelief

Jan zei

Weer een leuke site dat ik kan volgen!

Neem ook eens een kijkje op http://www.tuinmarktplaats.be , op deze site kan je alles wat in de tuin thuis hoort verkopen en kopen.

Jelle zei

Hoi Elizabeth,

Wat een leuke site; Ik zie dat je ook recepten ed opneemt op je blog. Zou je het leuk vinden om ze ook op mijn site te hebben staan? Hetzij door mij ingevoerd, of onder je eigen naam? Ik ben bezig met de optie om een RSS van je eigen recepten van mijn site te kunnen trekken. Die kan je dan ook weer op jouw site zetten!

Groet,

Jelle

www.cookseasonal.com
www.tuinhoekje.nl

de biodiverse zei

^^ wist niet dat Nena's liedje hier over ging :-)