donderdag 5 augustus 2010

De kattelière

Van een volière heb je vast wel eens gehoord maar onlangs hebben wij een kattelière in de achtertuin gebouwd, zodat ik nu rustig de katten in de tuin kan laten spelen zonder mij zorgen te maken.
De bijna 3 weken durende nachtmerrie van Vita's verdwijning zit nog vers in mijn geheugen en ik hoop zoiets nooooooooooooooit meer mee te maken.
Het nieuwe kattenverblijf zit aan de serre vast en de katjes vinden het helemaal geweldig. Hier zie je mijn Blauwe Russen familie: Merlijntje(achterste), zijn moeder Delia (rechts), Delia's moeder Pipje (links achter) en nichtje Willow, genieten van hun nieuwe buitenruimte.
Maine Coon Vita is ook erg blij met haar nieuwe verblijf. Het gaat goed met Vita; ze eet goed, spint veel en is alweer ruim 500 gram aangekomen. Nog steeds te mager (ze verloor ruim 1 kilo tijdens haar vermissing) maar we gaan de goede kant uit. En Vita is blij, heel blij om weer thuis te zijn, dat merk je aan alles.
Kijk eens even, hier hebben we Dolly, Vita's dochter, ook zij is nu veel en vaak in het buiten-kattenparadijs te vinden. Ik heb onlangs wel een memo ontvangen van alle leden van het Bliss kattenteam dat men ook nog gaarne een stukje overdekt zou willen, zodat men ook bij nat weer nog even een frisse neus kan halen zonder natte poezenvoetjes te krijgen.
Want, zoals Kadootje het zegt: om nu iedere keer onder die tafel te gaan zitten bij regenachtig weer, da's behoorlijk behelpen. Geacht Bliss Team, er wordt aan gewerkt! Het management team

En, omdat we toch bezig waren, hebben we ook maar een buitenverblijf voor het hondje gemaakt. Haha.
Kooikerhondje Tara met grote vriend Merlijn, die 2 zijn dikke maatjes.

Komend weekend ga ik nog een grote pot beplanten met kattenkruid, een grote pot met gras zaaien, een Valeriaan zaailing oppotten en als het even meezit een leuke fontein in de katteliere plaatsen, zodat de dames en heren heerlijk kunnen lebberen van stromend water, want dat is vele malen lekkerderder dan stilstaand water uit een doodordinaire drinkbak.

Omdat we nogal bezig zijn geweest voor de katten de laatste tijd, heb ik ook een heerlijk zacht mandje voor het hondje gekocht om Tara ook een beetje te verwennen maar ..........
da's niet helemaal gelukt, geloof ik. ;-)


-----------------------------------------------------------------------------------

Bij deze wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de positieve en meelevende reacties op mijn vorige post over Vita's verdwijning. Zij hebben zeker geholpen bij de verwerking ervan. Dus heel veel dank!

ADDENDUM: net heel goed nieuws ontvangen; Dido het Brits Korthaar poesje dat op dezelfde dag als Vita was verdwenen, is nu ook veilig thuis na 30 dagen te zijn vermist. Ze is erg mager maar maakt het verder goed. Zo zie je maar weer hoe taai katten zijn en dat je zeker niet te snel je zoektocht moet opgeven!


Copyright 2010 Y.E.W. Heuzen

16 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Ohhh...wat hebben jouw hond en katten een mooi paleisje om in te wonen zeg...jij doet er echt alles voor! Maar die nare ervaring wil je inderdaad niet nog een keer mee maken, dus dit is veel beter zo.

Vrienden van ons hebben ook een paar blauwe Russen (kende de naam van het soort niet, dus weer wat geleerd bij je) en hebben het ook op deze manier opgelost!

Lieve groet, Ingrid

Anna zei

goede oplossing en het ziet er fantastisch uit!!!
LG.

Madelief zei

Hoi Yolanda,

De katten boffen maar met jou! Hun verblijf is prachtig geworden. Je hebt trouwens een hele familie, en zo mooi allemaal! Ik ben blij dat ook Vita weer is opgeknapt.

Lieve groet, Madelief

Irma zei

hihihih leuk al die katten posts die van mij ging vandaag ook al over onze spinnende viervoeter.
Ohhhh wat kan je veel van die beestjes houden he en wat zullen jullie blij zijn met de terugkomst.
Trouwens ik zou mij daar ook best thuisvoelen op dat terras van jullie;-))

lieve groetjes Irma

THEA zei

Dat kan ik me voorstellen ...dat je dat nooit meer mee wilt maken!!!
Niks gek!!

Maar ze hebben nu een prachtig verblijf, heerlijk voor ze! Kunnen ze toch lekker buiten rondstruinen en jij hoeft je gaaen zorgen te maken.
En idd om altijd onder de tafel te moeten met nattigheid, dat is het natuurlijk ook niet helemaal!!!

Hihihi.....de dames hoeven maar te kikken!!!

Leuk!

Geniet ervan, meid!!

Fijn weekend alvast, groetjes Thea

Marian zei

Wat leuk gedaan, ziet er ook erg gezellig uit. En wat zullen ze blij zijn straks met het kattenkruid, tenminste de onze zijn er dol op, gaan er steeds middenin zitten en eten het zelfs.

Fijn dat het weer goewd gaat met haar, kan ze lekker weer genieten van haar 'oude dag'

Heb je verhaal ook aan mijn kapper verteld, die is 5 weken geleden ook zijn oude rode kater kwijtgeraakt, die nooooit over de schutting kwam, maar toen ineens wel. Hoop dat hij hem nog vind...

Marian zei

Potverdikke Vita, je hebt er wel wat voor over moeten hebben, maar dankzij jouw avontuur hebben jullie het toch mooi voor elkaar!
Vrouwtje heeft weer rust (heel belangrijk)en katjes kunnen veilig buiten fladderen in hun kattière (leuk gevonden YE!)
Wat nog ontbreekt is een fijne krabbe/klimpaal met hangplekjes, wat al kunnen ze niet vliegen, katjes zoeken het graag hogerop.
Wat ook erg fijn is. . . . een stukje grastapijt (nep dus) mooi is het niet, maar katjes vinden dat zó fijn!
Enne een (flink) stukje overdekt, doen!

Anoniem zei

Krabbel. . . . want....
zucht, het is nog vroeg ;-)

tijdtussendoor zei

Dat ziet er leuk uit en vooral voor rustiger voor je gemoed. Fijn weekend!

Carla zei

Heerlijk dat ze nu veilig naar buiten kunnen.
Ik dacht ook eens lief te zijn, en kocht een kattenren voor nuiten...een prachtige ren waar ik van alles in maakte....maar dat namen ze me niet in dank af...ze gilden moord en brand.
Tja...dus zitten ze nu gewoon weer binnen....'t is niet anders.
Beter zij huilen, dan ik hoor!!
Maar bij jou hebben ze het super dus.

groetjes Carla.

Carla zei

'nuiten' is natuurlijk 'buiten' hè!!
heb net een nieuw toetsenbord geinstalleerd, dus moet even wennen...hahaha

Richtsje zei

Wat zijn het toch een plaatjes zeg! Tijdens mijn vakantie is er toch iets gebeurd dus. Gelukkig is het pluisje weer thuis en zo blijft-ie (ze) dat ook hoop ik!

Gezellig boel bij jullie qua viervoetertjes...

Marian zei

Kattière moet natuurlijk Kattelière zijn, alhoewel. . . . .
Chattelière!

Marian zei

Oh. . . en fijn dat Dido ook weer boven water is!

Anoniem zei

Nou dat is ook geen straf, hoor, die Kattelière... Maar wat een triest verhaal! Ik zie bij ons in de stad soms ook die postertjes van katten die zoek zijn. k Vind dat altijd zo sneu. Ik moet er niet aan denken dat dat met mijn kleine manneke zou gebeuren (hij heeft ook nog eens suikerziekte). Goed om ook eens te lezen, dat er dan toch weer gezinshereniging kan plaats vinden!
Geniet maar lekker van "the Gang" en de nazomer (hum)!

Anoniem zei

Wat prachtig bedacht,ze hebben heerlijk de ruimte en een veilig gevoel voor jou,helemaal top en wat gezellig al die potten,echt genieten,lieve groet Joke.