donderdag 20 augustus 2009

Annabelle, het wordt niets zonder jou!

Tenminste, dit is wat vele tuinliefhebbers lijken te denken. Je kan geen tuin passeren of ja hoor, daar staat ze. En op dit moment in volle glorie. Maar ja, hoewel deze Annabelle als voordeel heeft dat ze niet naar het station hoeft te worden gebracht, kleven er toch wel wat nadeeltjes aan de fraaie dame. Nadelen die andere hortensias niet of nauwelijks hebben.
Hydrangea arborescens Annabelle mag dan spectaculair bloeien met giga bloemen, de pret gaat er toch wel snel af vanwege die laagbijdegrondse neigingen die mevroi heeft na een fikse regenbui. Hoos, en daar gaat Annabelle spontaan in een spagaat.
Het mag dan niets worden zonder Annabelle, met is het toch ook tobben. Ik geef wat dat betreft toch wel de voorkeur aan hortensia Limelight (Hydrangea paniculata Limelight) die eerste groenige en later ook witte bloemen heeft, eveneens rijkelijk bloeit maar die fier overeind blijft staan, ook na de ergste hoosbui. De bloemen zijn iets minder groot, maar dat vind ik eerder een voordeel dan een nadeel want in mijn ogen is Annabelle toch wel een lellebelle, eh pardon, ik bedoel een tikkie ordinair.
En dat Annabelle een tikkie ordinair is bewijst ze wel door met die Hans de Booij mee te gaan wanneer ze de laatste trein mist. Tja, dat zou zo'n stijlvolle hortensia als die hieronder niet in haar hoofd halen. ;-)
NB Voor degenen die mij gemist hebben de afgelopen weken: ik was met vakantie en kon niet bloggen want geen internet verbinding. :-D

copyright 2009 Y.E.W. Heuzen.

11 opmerkingen:

Assayya zei

mijn annabel heb ik daarom wat steunhout gegeven dmv snoeihout van voorjaarsbloeiers:))

Anna zei

je hebt je afwezigheid weer goed gemaakt met een paar mooie foto's en een leuk verhaal erbij!
Die Annabel toch!!! LOL

Fluitenkruid zei

Ha Yolanda,
Fijn weer een tuinverhaal van jou!
Tja die Annabelle, je hebt gelijk het kan soms doffe ellende zijn met deze dame maar tot nu toe doet ze het in mijn tuin erg goed (heb er wel een Peacock steun omheen gezet).
Ik heb die groene soort, vind ik ook één van de mooiste.
groetjes Jannet

Madelief zei

Hoi Yolanda,

Mijn Annabellen zijn gelukkig nog niet aan het lantefanteren geslagen. Ze staan nog fier overeind. Of dat na vanavond ook zo blijft is nog maar de vraag.....

Hartelijke groet, Madelief

THEA zei

IK lees jou verhaal en ik hoor intussen bij de buren de disco versie van Annabelle!!Toeval of niet!Ze zijn in het weekend 25 jaar getrouwd,hebben een reuze tent opgezet en zijn de muziek uit aan het testen!
Ben ik even blij dat we het weekend weg gaan!!
Ik had al gedacht dat je op vakantie was, het blijft anders nooit zo lang stil bij je!!Was het leuk?
Alvast een fijn weekend, groetjes Thea

Anoniem zei

Hallo yolanda,
Ik hoop dat je een fijne vakntie heb gehad samen met tara. We hebben jullie wel een beetje gemist hoor.

Wat mooi zijn ze he die ortensia`s!!!

A.s zondag krijgen jullie les vanbas want wij hebben een wedstrijd tot donderdag groetjes Diana

Mama Muis zei

Begrijp dat je ook op dit terrein uit moet kijken wat je in huis haalt... tjonge, niks is simpel in het leven :P

marl1 zei

De grote lellebel gaat er hier ook uit. Was nog een erfenisje van de vorige bewoners en een met enorme grote bloemen, die ondanks een stevig 'corsetje' toch nog depri naar beneden hangt...:-( En ook de aanblik van die enorme bruine ballen in de winter....brrrr

Marian zei

Annabelle is hier ook een erfenisje, ze staat er nog steeds, mooi rechtop, ach ik kijk eerst maar even aan hoe ze zich volgend jaar gedraagt, ik kan haar er altijd nog uitgooien.
Die bruine ballen knip je er toch uit, ik wel hoor (het zijn er maar twee

Richtsje zei

Bij ons is het niks mét Annabelle geworden. Ik hou het bij de gewone boerenhortensias, die zijn zo dankbaar en blijven het goed doen...
Annabelle is zo'n afhankelijk typetje en ze misbruikt veel andere planten in de buurt...

marjolein zei

Oh...wat fijn dat je weer gereageerd hebt, was je kwijt en zag je ook nergens :((
Meteen bij de favorieten gezet voordat ik weer wat deleted !!
Maar wat is je tuin en moestuin toch heerlijk om te zien. Ik smul via de plaatjes met je mee !!
Bedankt voor al dat schoons :))